Tudomány Kiadó Kft.

Cégünkről

Kiadónk 1991 végén alakult, ekkor még korábban indított kiadványok gondozását vette át. Nyolc évig a legmagasabb igényeket is kielégítő természettudományos folyóirat volt itthon a Scientific American, magyarul Tudomány (innen ered kiadónk neve is), ami egyben az első amerikai lap, amely Magyarországon kiadási jogot szerzett. Sajnálatos módon 1992-ben megszűnt. A Scientific American Medicine, magyarul OrvosTudomány, kezdetben két- majd háromkötetesre bővült belgyógyászati kézikönyv, cserélhető lapos kivitelben. A 13000 eladott példányhoz az évek során egyre csökkenő számú felújítást tudtunk értékesíteni, tizennégy év után, 2002-ben készítettük az utolsót.

Különösen az utóbbi kiadvány tette ismertté nevünket és tevékenységünket az érintett orvosi szakterületeken. Először a Magyar Belgyógyász Társaság keresett meg lapjuk, a Magyar Belorvosi Archívum gondozásával, ezt követte 1994-ben a Magyar Diabetes Társaság lapja, a Diabetologia Hungarica. 1998-ban a Magyar Szemorvostársaság bízott meg Szemészet c. folyóiratuk kiadásával, ezután a Magyar Resuscitatiós Társaság számára készítettük el az Újraélesztés című lapot, 2004-től a Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság számára a Hematológia–TranszfuziológiaVascularis Neurologia c. kiadványa csatlakozott.

A veszprémi Alapítvány a Cukorbetegekért társaságtól 1998 végén kaptuk a felkérést a már meglévő lapjuk, a Diabetes további gondozására. Az akkor fekete-fehér, 2000 példányos lapból mára színes, bővebb terjedelmű, 30000 példányos lap fejlődött ki, ami jelenleg is az egyik legfontosabb és legnépszerűbb betegtájékoztató folyóirat. A lap 2014. szeptember 7-én ünnepelte 25. születésnapját Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

2008-ban új betegtájékoztató folyóiratot indítottunk útjára a Magyar Hypertonia Társaság és a Magyar Nephrologiai Társaság szakmai támogatásával Hypertonia és a kardiovaszkuláris rendszer címmel.

A Magyar Radiológia c. szaklapot kiadónk 2017-től adja ki a Magyar Radiológiai Társaság megbízásából.

Könyvek kiadásával csak kivételes alkalomból, nyomós indokkal foglalkoztunk. A legfontosabb címeinket a megfelelő fejezetben találja meg a kedves látogató. A Bizonyság két táblája, Beszélgetések a Tízparancsolatról című könyv 1994-ben a Szép könyvek versenyen oklevelet szerzett. Izgalmas beszélgetések a kultúrtörténet világából, amelyek az aktualitásukból nem veszítenek. Operakönyv sorozatunk, a Barangolás az operák világában számos szakmai elismerést kapott, csakúgy mint a 80 éves korában először megnyíló Fahidi Éva: Anima Rerum, a Dolgok Lelke c. könyve. A két kiadást megért könyv időközben Németországban is megjelent. A könyv ottani bemutatóján egyebek mellett a Bundestag elnökhelyettese mondott köszöntőt.

A Kiadó ügyvezetője: Guti Péter
Marketing manager: Béki János
Hirdetés, előfizetés: Bozó Tímea (1) 273-2843, (1) 273-2844