Videopraktika

TV- és videotechnika – Műsorkészítés – Szórakoztatóelektronika – AV-technika

16. éve – jelenleg kéthavonta – megjelenő elektronikai folyóirat, amelynek elsődleges tárgya az elektronikus képalkotás, képfeldolgozás és -megjelenítés. Terjesztése országos, részben előfizetéses rendszerben, részben pedig utcai árusításban, illetve alternatív lokális formában.

A fogyasztói elektronika területén a lap követi a videokamerák, digitális fényképezőgépek, képfeldolgozó szoftverek, képrögzítő és -lejátszó eszközök, házimozi-rendszerek, a kapcsolódó audioeszközök, síkpaneles televíziók és kijelzők, projektorok fejlődését, a professzionális területen pedig bemutatja a műsorkészítés eszközeit és technológiai újdonságait, a fejlett számítástechnika és a videotechnika határterületeit, a televíziótechnika és televízióvétel új fejlesztéseit.

A lap tudósításokat közöl a különféle szakmai eseményekről, a jövő ígéretes technológiáiról, továbbá tárgyilagos teszteket televíziókról, kamerákról, projektorokról, DVD és Blu-ray lejátszókról és sok egyéb eszközről.

2011-től a lap nyomtatott formátumban – reményeink szerint átmenetileg – nem jelenik meg, elektronikus formában elérhető: www.videopraktika.hu