Winkler Gábor: Operett

Szubjektív kalauz egy varázslatos világban

Szerzőnk fő hivatása a gyógyítás, belgyógyász-diabetológusként végzi napi munkáját. Legfőbb hobbija a zenés színpad, ennek szinte minden műfajában otthon van. A zenei könyvek írásában az első nagyszabású munkája a négykötetes Barangolás az operák világában c. műve volt a Tudomány Kiadó gondozásában.

Az operettekről írott könyve ugyan szubjektív válogatás, de nem túlzás a lexikon kifejezést használni a 66 szerző munkásságát és 242 operettet részletesen ismertető könyvre. A zeneszerzők ábécésorrendjében haladva először egy portré és a szerző életét bemutató legfontosabb életrajzi adatok találhatók. Az életrajzot a szerző összes operettjének felsorolása zárja, benne a legfontosabb alapadatokkal. A legismertebb operettek részletes ismertetése következik azonos struktúrát követve: először a lexikális adatok, a szereplők hangfajjal, majd a cselekmény olvasmányos leírása, a kapcsolódó érdekességek, a legismertebb részletek kezdősora, végül a CD-, DVD-hozzáférések felsorolása.

A könyv kezelhetőségét számos mutató segíti: névmutató, operettmutató (magyar és eredeti néven), slágerek kezdősorai ábécérendben, kronológiai mutató.

A már korábban megcsodált, lenyűgöző stílusban íródott élvezetes olvasmányt a pesti és a vidéki színházak előadásfelvételei színesítik. Igazi kuriózum, hogy 42 kép is megjelenik az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából XIX. század végi fotókkal.

A bevezetőt a Budapesti Operettszínház korábbi főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor írta.

A kétkötetes könyv hosszas előkészületek után egy kiemelkedő hazai eseményre jelent meg 2013-ban az első Budavári Palotakoncertre az operett szerelmeseinek legnagyobb örömére.


A könyv médiapartnere:
Magyar Színházi Portál


A két kötet ára: 19 500 Ft.
Terjedelme: 1476 oldal
Mérete: 165×235 mm, keménytáblás színes borítóval, cérnafűzve


Megrendelés

Megrendelem* Winkler Gábor: Operett, Szubjektív kalauz egy varázslatos világban c. kétkötetes könyvét.


Fizetés és átvétel módja

 
 
 

A megfelelőt kérjük bejelölni.
*Minden megrendelésről írásos visszaigazolást küldünk.
**A könyvek ára magyarországi kézbesítési címre vonatkozik.

Adatok

Megrendelő neve  
Megrendelő címe  
Telefonszáma  
E-mail cím