Receptsarok 2.

Új kiadvány 2014-ben a Diabetes Világnapra!

borító

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első négy kötete eddig közel 600.000 példányban jelent meg az elmúlt évek során, több kiadásban. Nagy Gyuláné Tajti Éva a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának vezető dietetikusa, aki a Hypertonia betegtájékoztató lapunk receptjeit, valamint a táplálkozási rovatot a kiadvány indulása óta szerkeszti. Sorozatunk új, 5. kötetében az ő receptjeiből válogattunk.

A kiadvány a fogyni vágyó cukorbetegek és nem cukorbetegek részére is hasznos segítség. A túlsúly jelentős rizikófaktor a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke) kialakulásában. A testsúly csökkentése megelőzheti ezeknek a bajoknak a kialakulását.

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került.

A receptgyűjteményben több kategóriában jelennek meg a receptek, sok ínycsiklandó színes fényképpel. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Mintaoldalak a korábbi kiadásból: