Receptsarok 2022. – elfogyott

Válogatás a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének receptversenyére beérkezett leírásokból

Sokan gondolják úgy, hogy vagy finomat lehet enni vagy egészségeset, de ez a kettő ritkán jár együtt. A CEOSZ harmadik éve meghirdetett receptversenyeire beérkező sok száz recept a bizonyíték arra, hogy igenis és lehet finom, ami egészséges és egészséges, ami finom.

A Diabetes betegtájékoztató lap egyik legkedveltebb rovata a Receptsarok. Az elmúlt évek során a beérkezett receptekből több alkalommal – már közel 900 ezer példányban – készítettünk gyűjteményes füzetet.

A novemberben megjelenő új kiadványunkban a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének "A hagyományos magyar konyhába illeszkedő főétel" pályázatára érkezett receptekből is válogatunk, dietetikusi kontroll után, a tápértékek feltüntetésével jelennek meg a leírások. Kedvenceiket egyaránt beküldhették diabéteszesek és egészségesek, laikusok és szakemberek (dietetikusok, szakápolók, egészségügyi dolgozók).

A receptgyűjteményt a fogyni vágyók – akár cukorbetegek, akár „csak” túlsúlyosak – is haszonnal forgathatják. A túlsúlynak jelentős szerepe van a cukorbetegség, a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásában – a testsúly csökkentésével előnyösen befolyásolhatjuk ereink állapotát. A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre kerül.

A számos látványos fényképet tartalmazó kötet terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Mintaoldalak a korábbi kiadásból: